söndag 21 december 2008

Jävla jul!

Så står man här som vanligt runt jul. En massa saker som ska fixas och ingen att skicka.
Paket ska slås in (om man nu hade varit klar med alla?) pyntet ska fram eller göras klart, julkort ska skrivas och skickas... egentligen den 16:e för alla som nu är så duktiga. Vi får väl se om det blir något....vi är ändå sist ut som vanligt.

Det är rätt konstigt med Jul som ska vara en "glädjens tid". Att den tar med sig så mycket ångest och stress. Bara det enkla som alla man vill träffa men kanske inte hinner eller ens kan hälsa på. Splittrade familjer och dessa väldigt långa avstånd som gör det extra besvärligt.
Hur man än gör och vad man än väljer så är det alltid någon del av familjen som blir besvikna eller ledsna. Hur ska man någonsin kunna göra alla till lags? Ja, det går givetvis inte. Men tankarna finns ju med en hela julen.

Vi överväger just nu om vi ska ut och hugga gran detta året eller ej? (Varför man nu säger hugga, när vi i själva verket sågar ner eländet.) Nåja, det är inte bara trist. När den väl är på plats så skänker den en alldeles speciell juldoft som man oftast bara minns som barn. Idag är ju allt gjort i plast för att det ska vara effektivt, enkelt, snabbt och allergivänligt.

Som Robert Gustavsson hade sagt:
-Jag e inte bitter...

Misstänker att den frånvarande snön spelar en stor roll i den rådande julstämningen. När kommer våra barn att få uppleva en vit jul? Allt mörker blir lite ljusare och humöret blir klart bättre. Vi har oanvända pulkor och skidor från förra året som alla barnen snart har vuxit ur? Tror att vi alla behöver lite snö.

Jaha, nu ska vi börja göra oss i ordning för att jaga gran trots allt.

God Jul på er......eller?

//micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar