måndag 19 september 2011

Lilla Skrulltan!

Så ska vi se om jag kan komma igång med bloggen igen då..

Det har gått ett tag och jag kommer kanske att hoppa lite fram och tillbaka mellan gamla och nya händelser.. eller, ja vi får se.

Som en del av er vet så är Nea sjuk igen.
Så där som hon var i våras med många symtom men ingen diagnos??
Jo, förkyld vet vi att hon är och får nya förkylningar på vartannat. Ögoninflammation har hon haft och hon har en mycket seg, djup slemhosta. Hon vaknar ibland på nätterna jätte ledsen för hon har väldigt ont i sin mage och fullt med gaser. Hon har haft konstiga svarta fläckar på insidan av kinden som försvann efter ett par dagar. Rött under huden på hennes vänstra hand. Ont i benen ibland. Ingen vidare matlust igen. Men framför allt är det oroande att tempen går upp och ner som en berg och dal bana.

I onsdags var vi på sjukhuset och som vanligt fick Nea panik när hon förstod att hon skulle dit. Min mamma ringde på morgonen och sa att på fredagen skulle Göte åka till veterinären med Sotis, en av deras hästar och att Nea kunde ju följa med dit oxå. (hästtokig som hon är) Så jag berättade för Nea att idag ska du gå till doktorn och på fredag kan du få följa med Sotis till sin doktor, så får du berätta för sotis att det inte är någon fara och att doktorn bara ska hjälpa henne. Nea sken upp lite och slutade att gråta.

Väl inne på barnavdelningen stod damen från lekterapin och mötte oss. Förklarade för Nea tillsammans med sköterskan (Christel) att hon skulle ta trollerisalva (Emla) först och sen komma upp till lekterapin. Christel sprang före Nea med tjolahopp tjolahejsan steg och Nea var snabb på att haka på.

Christel var fantastiskt bra på att ta Nea på rätt sätt och satte genast Nea i arbete med att hjälpa henne när dom satte dit trollerisalvan.


Här drar dom åt det där bandet för att se ådrorna och så ropar dom.. Blodet var är du??? Det tyckte Nea var jätte kul och hjälpte förstås till att ropa efter det för fulla muggar.

Doktorn kom in och visade sig en runda och Nea blev lite stel först men klarade sig från tårar då han gick ut ganska snabbt igen. Jag vill ha min andra doktor säger hon lite sur och jag får förklara att det är denna doktorn som är hennes nu och att han tycker jätte mycket om henne. Ok, säger hon glatt och fortsätter tillsammans med Christel. Sen kommer doktorn tillbaka och frågar Nea om det är ok att vi träffar honom innan lekterapin och det gick bra. Hon till och med frågade honom om han inte skulle kolla inne i hennes kind snart när vi satt och pratade. Undersökningen gick hur bra som helt. Vi fick till och med ta ett kort på honom så att Nea kan kika lite då och då på honom hemma.
Det togs omfattande prover (som han uttryckte det) och ja, det var många rör med blod. Men hon var så fantastiskt duktig och fällde inte ens en enda tår.
Hon ser lite medtagen ut här

Hon är så duktig å hjälper till att vända på rören
Här är hon på Lekterapin


Å vad duktig hon var!!!! 
Det har faktiskt aldrig gått så bra vid ett läkarbesök som det gjorde idag :)

Hon går som sagt upp och ned hela tiden i sitt allmäntillstånd och igår var det dags för feber igen och natten har INTE varit rolig. Dels vaknade hon och hade ont i magen och hade som vanligt gaser. Och när hon är ledsen så blir såklart hostan ännu värre. Med så mycket slem så är det inte långt ifrån att hon kräks. Mollipecten har ingen verkan på henne och just nu väntar jag på att en annan läkare ska ringa från lasarettet (då hennes doktor är sjuk) och förhoppningsvis kan skriva ut något annat till henne. 

//Malin

2 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att Nea snart blir bättre...
    Vi saknar dig på jobbet..

    SvaraRadera
  2. Tack Marianne..
    Jag saknar er oxå :)

    SvaraRadera