lördag 23 juli 2011

Sen i tisdags..

Som sagt.. det var lycka gånger 1000 för Maja som har fått högsta önskan, ett alldeles eget Dsi Xl. Det svider lite i Tim's ögon då Majas är lite större och nyare. Men som vi säger till honom, då får du spara du oxå. Maja har sparat alla sina födelsedags pengar vilket var en hel del då hon var svår att köpa till och så fick hon förstås det sista bidraget av farfar för att hon valde bort present när pojkarna fick lego och Nea dockvagn.

Max fick hemlängtan och åkte hem till mamma sent, sent på tisdagskvällen.

På onsdagen åkte vi (Tim, Maja, Nea, Micke och jag) till Ullared med mormor-Kina och Birgitta. Det var roligt att se barnens ögon lysa upp på leksaksavdelningen. Särskilt roligt var det att se Maja som var helt lyrisk av allt hon gärna ville ha. Tim är lite mer van att åka dit så han visste redan mängden leksaker och storleken på varuhuset och guidade Maja en del. Vi provade den nya restaurangen för första gången som har exakt samma upplägg vad gäller allt som Ikea. Maten var väl sådär kan man säga.. Barnen tyckte inte om potatismoset som hade klumpar i sig och tur var att dom tog köttbullar på barnmenyn för jag tog en vuxenportion av köttfärssås som även finns som barnportion och den var f-n oätlig. Klart att man har smakat köttfärssås ute som inte varit god men man har kunnat äta i alla fall. Denna var helt oätlig. Micke tog lax och den var jättegod.

Barnen var jätte duktiga och skötte sig fint tycker jag. Det var Nea som försökte sig på ett litet trotsförsök men det fick jag bryta på en gång och ta lite skrik och arga hopp, sen var det bra. Resan i bilen gick jätte bra och visst hade barnen velat ha med sina Dsi (Tim brukar ju ha det så han tyckte det var visset) men med tanke på att Maja lätt blir åksjuk så är det ingen bra ide att ha det i bilen. Hon sitter numera alltid fram pga ev åksjuka och det är inte ok att Tim ska få sitta och spela men inte hon, så spelen fick helt enkelt stanna hemma. Gissa vad det första Maja gjorde när vi kom hem?? Misstänker att ni gissar rätt.. spelade på sitt Dsi Xl ;)

Tim

Maja

Nea

Mormor och Nea med Birgitta i bakgrunden


Tim och Maja bland leksakerna

Nea har hittat en fin prinsesskrona

Maja

Ett gigantiskt legobygge som är identiskt med varuhuset

Tim och Maja tittade länge och väl på det
innan det var dags att gå vidare igen

Torsdagen var lite mera slappdag..
Ja, kanske inte för alla då Micke och Helmersson åkte iväg och lämnade motorcykeln på verkstad i Olofström och jag började lite smått att städa här hemma. Men barnen tog det väldigt lugnt i alla fall. När Micke och Helmersson kom tillbaka hem igen så hade dom åkt förbi Ikea och köpt den efterlängtade garderoben som vi så länge har sparat till. Ni som har varit här har kanske också sett att vårat sovrum har sett ut som nån slags soptipp med all förvaring i hörnorna. Nu ska det bli ändring på det :) Tyvärr så var det en spricka i den ena spegeldörren och det är tydligen inte helt självklart att vi får byta den för Ikea?? Så tyvärr är garderoben fortfarande inte komplett. Känns som typiskt oss.. vi blir ALDRIG färdiga med någonting :( ..ja, ja.. det kommer att bli bra så småningom i alla fall.Denna garderob är det fast i mörkgrå (som ser svart ut) och bara spegeldörrar


Igår fredag.. så var jag trött på att vara hemma då precis allt är upp och ner. Det står saker överallt nu som ska hitta nya ställen att ställas på i huset och kläder ska in i den nya garderoben. Hann inte göra någonting på torsdagskvällen då monteringen av garderoben var klar ca 23.30.
Vi packade fika och åkte ut i skogen i stället på lite kantarelljakt.


Nea mitt i skogen med lite fika
Mysigt!

Det blev ca 3 liter

Till kvällsmat fixade Micke min önskemat, nämligen hans underbart goda skagenröra och bakad potatis. Det var himmelskt gott!!! Och inte nog med det.. han överraskade mig med kräftor! Tack älskade goa man!!!!


//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar