torsdag 24 februari 2011

Tim's tur att gå till doktorn

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss igår..

Maja blev som sagt sjuk med feber och en nyförkylning. Hon var inte jätte hängig än, men dock sjuk. Strax därpå kom Max och sa att han var så varm och konstig i kroppen. Ingen direkt temp men ändå 37.8 från 37.2 30 min tidigare. Han var jätte glansig på ögonen och kändes faktiskt mer hängig än Maja. Mamma Nadja kom och hämtade dom och vi får väl se hur alla mår på lördag då vi ska träffas igen.

Här hemma håller vi tummarna väldigt hårt nu att inte Nea hann bli smittad. Hon har så otroligt känslig för smittor och är ju redan nedsatt då hon själv varit/är sjuk. Och nyförkylningar vet ju alla hur mycket det smittar.

Stackars Maja satt ett tag och nös oavbrutet.. tappade räkningen på nysarna då jag blev så full i skratt av hur många det kom på raken.

Först tappade vi sugen på dagen efter att Maja och Max hade åkt hem. Vi hade ju gjort lite roliga planer. Men sen sa vi att vi fixar i ordning oss och sticker iväg i alla fall.

Vi fixade kaffe varmchoklad och välling grejer till Nea och körde iväg till fyrhjulingen som nu är lagad. När vi kom till ALP hade min far glömt att vi skulle dit och hade låst båda låsen till dörren (vi har bara den ena nyckeln) så vi fick köra bort och låna Carolas nycklar så länge.

Väl inne skulle vi starta fyrhjulingen, men gick det??
Nix!
Då började jag gapskratta..
Micke undrade vad f-n jag skrattade åt och jag som fortfarande skrattade fick tillslut fram att det finns verkligen inte nåt som går vår väg. Alltså motgångar igen!

Efter mycket krabb fick han igång den och det föll på Mickes lott att köra bort den till tomten som vi skulle köra på. Både jag, Tim och Nea gapskrattade när han kör framför bilen (nu sitter jag här och skrattar igen) Han är en "liten" aning för stor för fyrhjulingen har sin orangea byfåne-mössa som flaxar i vinden. Benen pekar utåt och man tänker på filmen "Dum dummare" när dom kör på den lilla mopeden.

Glömde tyvärr kameran hemma..

Så var vi då framme och Tim ska börja köra.
Efter inte ens en minut stannar han och säger att han inte kan köra mer då han har super ont i sin tumme när han gasar.
VA????
Detta är ju typ det roligaste som finns tycker han, och som Micke säger.. att struntar han i att köra då har han ont.

Jag ringer direkt på plats till vårdcentralen och fick en tid till idag. Förklarar för henne som ringer upp att det är exakt två veckor sedan han ramlade på skolan och skadade sin tumme. Hon tyckte definitivt att vi skulle komma ner och ta en titt.

Så för två veckor sedan skadade han sig i skolan. Han var hos skolsköterskan dagen efter som sa att det var en stukning och fick ett bandage. Sen skulle han använda tummen som vanligt. Han har klagat vid något tillfälle att det inte går att skära med kniven vid maten och att det gjort ont när han skrivit med pennan. Men med en smärttröskel långt över oss andra så har han väl lärt sig hur han ska använda tummen och därmed inget gnäll.
Tänk om han nu har en fraktur på även denna tummen??

Nu är det höger tumme han har ont i och 5:e November 2009 fick han en fraktur på sin vänstra tumme och fick gips. Glömmer aldrig detta då han dessutom blev smittad inne på sjukhuset med svininfluensan. Dom tog prover så jag vet att det var just svininfluensan och han var rätt nöjd vid vaccinationerna sen, då han slapp.

Till något roligt i stället..
Igår åt Nea faktiskt lite mos och ketchup, så det kanske har gjort lite verkan på henne med all medicinering trots allt. Hoppas, hoppas att hon vågar äta något idag oxå. Hennes mage skulle verkligen behöva jobba lite. Hon är inte "jätte sjuk" men har ingen direkt ork och får emellanåt lite darrningar av bricanylen. Hon skrattar och leker i alla fall.

Ketchupen var nog godast ändå..

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar