tisdag 22 februari 2011

Nea's besök hos doktorn idag

Idag har jag varit på öron näsa halsmottagningen igen med Nea.
Lite feber idag igen men fortfarande ingen öroninflammation, vilket är riktigt skönt.

Läkaren gick ner med en slags lampa med nån kamera(?) genom Nea's näsa ner i halsen så hon kunde titta hur det såg ut där. Hon hade velat kontrast (tror jag det hette?) röntgat henne men Nea var om vanligt super ledsen och läkaren hyste inget hopp om att Nea skulle klara att dricka all den vätska man ska innan själva röntgen.

Hon kände runt på halsen det kändes fint och idag var hon inte lika röd uppe i halsen men däremot nere i halsen där hon lyste med lampan, där var hon riktigt röd.

Nea fick emlaplåster och vi fick vänta en timme för att ta blodprover från armvecket för bland annat sköldkörteln och blodstatus. Proverna tog vi på LAB vilket var riktigt skönt då de är så vana. Provsvaren får vi i morgon.



Nea var som vanligt riktigt duktig trots att hon gråter oavbrutet under hela undersökningarna. Hon bara HATAR all personal i vita rockar.

Bricanyl ska vi fortsätta med en vecka till för en eventuell astma. (Återkommer samma bekymmer vid nästa förkylning skulle vi få behandling för det då.)

Hon ska ha både alvedon och brufen samtidigt i en vecka för att lindra den smärta hon har i halsen. Då kommer hon nog så småningom att våga börja äta igen. Läkaren förstod att det måste göra ont att svälja med tanke på hur det såg ut.

Och framförallt..
Vi skulle ge välling hela tiden när hon vill ha det och INTE tjata på henne om mat.
Det kommer när det kommer igen sa hon.

Det känns oerhört skönt att höra henne säga det då man inte vetat om det blir fel att ge välling.. att hon då får ett godare alternativ och inte vill äta maten för det.
Behandlingen idag sattes in i samråd med läkare från Barnavdelningen.

Vi ska på återbesök till samma läkare (skönt) på måndag.

Nea sov i ca 3timmar när vi kom hem och jag blev till sist orolig å väckte henne. Nu har hon ätit välling och pusslar som vanligt med sin Pippi-pussel bok.

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar