söndag 9 januari 2011

Söndag!

Vi plockar och röjer som bara den här hemma nu. Det är så skönt att äntligen ha kommit igång med det. Men det är definitivt ett måste om vi ska få plats här.
Har frågat mamma om Göte kan komma med släpet och hämta de saker som ska till hennes loppis. När det är borta har vi plats för att röja ännu mer..

Låter lustigt men vi har verkligen ingen plats i detta stora hus. Inga garderober eller förvarings utrymmen. Källaren är fylld med saker redan och mycket av det vi ställde ner från början, typ barnkläder gick inte att rädda, då det var så fuktigt där nere. Nu kör vi med avfuktare men man vill inte ställa ner vad som helst ändå.
OCH.. det ska tömmas mycket från källaren oxå. Både som ska slängas och som ska till loppisen. Tänk vad man samlar på sig som man tror att man vill ha senare i livet som typ böcker??? Jag vet att vi aldrig kommer att plocka fram dem för att läsa igen, så bort med dom!!!

När vi var på Ikea i tisdags så köpte vi en ny byrå (Malm) till hallen. Men vi vill gärna ha den på ben så vi fick hitta på en specialare. Micke fixade och trixade och det blev jätte bra.

Nea sov för första gången i sin nya säng igår på middagsvilan och sov där även inatt. Men det är mycket jobbigare att springa hela vägen upp alla gånger hon vaknar till (eller gnäller kanske man ska säga?) än att bara resa sig upp då sängen stått bredvid min.
Men hon behöver få bli stor att ha ett eget rum med en riktig säng osv..

Nu ikväll går det inte lika lyckat. Först fick jag gå och lägga henne igen ett antal gånger då hon sprang ut från rummet. Nu ligger hon kvar där inne i alla fall men ligger å sjunger och sparkar i väggen. Tror inte det har så mycket med nya sängen att göra utan att vi vänt så mycket på dygnet nu under ledigheten och imorgon är det dags för dagis igen. Då måste man lägga sig i tid. Eller..?? ..inte om man frågar Nea. ;)

Tim som har varit hos sin pappa kom hem ikväll och blev lyrisk när han fick se skrivbordet ihopskruvat och på plats. Han satte genast igång med att rita, klippa, tejpa och jobba i en räknebok. Roligt att det blev så lyckat!

Imorgon är det som sagt dags för dagis, fritids (skolan börjar inte förrän på tisdag) och jobb. Håller tummarna att barnen klarar i alla fall första veckan utan sjukdomar nu.

På torsdag ska Micke och jag bli vaccinerade inför Kinaresan.. och vi måste skaffa oss nya pass oxå. Det känns som att tiden bara rinner iväg nu, så vi måste nog snabba på lite.

Nu väntar disk, tvätt och packning till barnen inför i morgon. Sen blir det sängen!

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar