söndag 29 januari 2012

Det blir aldrig som man tänkt sig!

I fredags var Micke inne och hämtade Maja och sen kom farfar Johan på besök. Det var lite extra kul att se minen på barnen när farfar kom för vi hade inte berättat för dom att han skulle komma. Vi åt lite kvällsmat och barnen fick lite julklappar utav farfar.
Nea fick en kista med prinsessklänningar
Maja fick Harry Potter Lego
Tim fick Lego City bank
Här provas det för fullt
Maja bygger för fullt
En del av Tims bygge
Majas bygge
Natten var allt annat än trevlig då Nea fick en fruktansvärd kramp i magen och grät konstant. Tillslut behövde hon bajsa och när hon sitter där så kommer det även kräk. Hon hade även feber. Rädd som tusan var hon att det skulle komma mer kräk så jag sitter hos henne och läser och läser. Det blev inte mycket sömn den natten med andra ord.

På morgonen får Micke ringa till Nadja så att inte Max kommer hit och att Maja åker hem innan hon blir smittad med nån skit, så hon kommer hit å hämtar upp Maja. Nea verkar super pigg och busar på. Det som avslöjar henne är att hon inte ens frågar efter välling som är det första hon vill ha på morgonen, alltid. Men frukost vill hon ha och sitter med och plockar i sig. Hon hostar till och det ser ut som om det ska komma upp på henne igen så vi går till toaletten för lite febertagning och hon klöks mycket men det kommer inget. Med feberfrossa vill hon ligga inbäddad på golvet (precis som Tim) och att jag ska läsa för henne. Tillslut lyckades jag övertala henne att hon skulle lägga sig på soffan i barnens tv-rum å titta på en film vilket gick bra om jag lovade att inte gå därifrån.

Efter ett par timmar hade medicinen gjort verkan och hon verkade pigg igen och lekte på sitt rum. Så höll det på resten av kvällen.

Farfar Johan åkte vidare till en bekant i Skåne och sedan vidare hem. Så tråkigt att det skulle bli så här när han kom på besök. Det är ju inte så ofta vi ses.

Lite nyponsoppa fick vi i henne och framåt kvällen provade hon lite makaroner men det blev konstigt efter en stund och hon blev rädd för att behöva kräkas. Lyckades till slut att skoja bort det.

Idag väckte jag Nea efter att hon sovit ca 11 timmar. Hon hade feber redan när hon steg upp så det blev alvedon direkt så att hon skulle kunna tänka sig lite välling i alla fall. Välling gick bra men hon ville absolut inte ha frukost för det vågade hon inte efter gårdagen.

Hon har alltså feber, hosta och nu ikväll har näsan börjat rinna. Hon hostar inte hela tiden men när hon gör det så är den djup och slemmig. Låter ungefär som när hon haft lunginflammation innan så nu får vi hålla tummarna att det inte blir så.

Vi har spelat spel med henne och nu i eftermiddag så var vi ute å gick en runda med henne nerbäddad i vagnen så att vi alla skulle få lite frisk luft.

Tyvärr så har Tim varit på gnälligt humör hela eftermiddagen både innan, under och efter promenaden. Vi åt våfflor när vi kom tillbaka och därefter duschade han. Sen var det dags för läxor som vi inte gjorde när han var sjuk i veckan och han hann inte ens börja med dem förrän han satte igång å tjura. Han var såååå trött. Precis som när vi var ute. Åhh.. Jag har fått världen utbrott på honom här nyss och han har fått gå å lägga sig. Vad i hela fridens namn ska man göra när dom börjar med tonårs fasoner redan nu?? Och sättet som han pratar på, till mig?? Den attityden ger jag gärna bort till en bättre behövande men det är inte välkommet i det här hemmet i alla fall. Kanske han oxå är på väg att bli sjuk igen?? Jag förstår att hans känslor måste ut som han inte kan hantera i skolan och får hålla tillbaka så gott det går där.. men jag kan ändå inte acceptera det.

Nu är Micke å pratar med honom och han brukar nå fram på ett bra sätt till honom så jag håller tummarna, för det här är inte alls roligt. Älskar ju den lille killen så det gör ont!

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar